Ինչպես ընտրել ամենաքաղցր ու հյութեղ ձմերուկը
ԱՄԵՆԱԸՆԹԵՐՑՎԱԾՀաճախ քաղցր և հյութեղ ձմերուկ վայելելու մեր սպասելիքները չեն արդարանում: «Ճիշտ» ձմերուկի ընտրության համար հատուկ գիտելիքներ և հմտություններ են պետք:
ՌԴ-ի Ազգային ագրարային համալսարանի դոցենտ Իգոր Դիդիվը խորհուրդ է տալիս ձմերուկ գնելուց առաջ ուսումնասիրել նրա պտղակոթը: Մասնագետի համաձայն՝ լավ որակի մասին վկայում է պտղակոթի ամրացման հատվածի փոքր-ինչ ներս ընկած լինելը:
Քաղցր ձմերուկի կեղևն անփայլ ծածկույթ չպետք է ունենա, իսկ նրա վրայի պատկերը պետք է լինի հստակ և ոչ՝ շաղված: Սեղմելու դեպքում պտուղը ներսից հեշտությամբ ճաքում է: Եթե պտղակոթը չափազանց չոր է, դա կարող է վկայել պտղի գերհասունության մասին: Ձմերուկը գնելուց առաջ կտրելու հնարավորության դեպքում կարելի է նաև տեսնել՝ արդյո՞ք այն վառ գույն, մուգ սերմեր և բնորոշ բույր ունի:
Նյութը հրապարակման պատրաստեց Լիլիթ Ամիրաղյանը: