ՔԱՂԱՔԱԿԱՆՈՒԹՅՈՒՆ ՀԱՍԱՐԱԿՈՒԹՅՈՒՆ ՄՇԱԿՈՒՅԹ ՍՊՈՐՏ ՄԱՄՈՒԼԻ ՏԵՍՈՒԹՅՈՒՆ ՏՆՏԵՍՈՒԹՅՈՒՆ ՖՈՏՈ ՎԻԴԵՈ ՎԵՐԼՈՒԾՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐ ՊԱՏՄՈՒԹՅԱՆ ԱՅՍ ՕՐԸ ՄԻՋԱԶԳԱՅԻՆ ԱՄԵՆԱԸՆԹԵՐՑՎԱԾ ԻՐԱՎՈՒՆՔ


Գիտնականները մշակել են երկարակեցության համար իդեալական սննդակարգ

ՀԱՍԱՐԱԿՈՒԹՅՈՒՆ

Գիտնականները պարզել են կյանքի տևողությունն ավելացնելու համար լավագույն սննդակարգը, գրում է Science and Technology Daily- ն:

Չինացի փորձագետները վերլուծել են սննդային սովորությունների 26 տարբեր բժշկական ուսումնասիրությունների տվյալները, որոնցում ներգրավվել է մոտ 1,9 միլիոն մարդ Ամերիկայի, Եվրոպայի, Ասիայի, Աֆրիկայի և Ավստրալիայի 29 երկրներից և տարածաշրջաններից:

Ինչպես պարզվել է, օրական շուրջ հինգ բաժին միրգ և բանջարեղեն օգտագործելը իջեցնում է մահվան վտանգը նվազագույնի: Մասնակիցները, որոնք օրական օգտագործում էին հինգ բաժին միրգ և բանջարեղեն, ունեցել են կյանքի ամենաերկար տևողությունը, 13 տոկոսով ցածր ռիսկ տարբեր պատճառներից մահանալու և սրտանոթային հիվանդություններից  մահանալու ռիսկն իջել է 12 տոկոսով, քաղցկեղից մահանալու ռիսկը՝ տասը տոկոսով, շնչառական հիվանդություններիցէ 35 տոկոսով:

Հետազոտողները զգուշացրել են, որ ոչ բոլոր մրգերն ու բանջարեղեններն են օրգանիզմի համար հավասար օգտակար: Այսպիսով, օսլա պարունակող բանջարեղենի՝ սիսեռի, եգիպտացորենի, կարտոֆիլի օգտագործումը կապված չէ տարբեր պատճառներից կամ որոշակի քրոնիկ հիվանդություններից մահվան ռիսկի նվազման հետ: Առավել օգտակար են կանաչ տերևներով մթերքները, ինչպես նաև մրգերն ու բանջարեղենը, որոնք հարուստ էին բետա-կարոտինով և վիտամին C- ով, ինչպիսիք են ցիտրուսային մրգերը, հատապտուղները և գազարը:

Historical Dates ՊԱՏՄՈՒԹՅԱՆ ԱՅՍ ՕՐԸ
Most Popular