ՔԱՂԱՔԱԿԱՆՈՒԹՅՈՒՆ ՀԱՍԱՐԱԿՈՒԹՅՈՒՆ ՄՇԱԿՈՒՅԹ ՍՊՈՐՏ ՄԱՄՈՒԼԻ ՏԵՍՈՒԹՅՈՒՆ ՏՆՏԵՍՈՒԹՅՈՒՆ ՖՈՏՈ ՎԻԴԵՈ ՎԵՐԼՈՒԾՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐ ՊԱՏՄՈՒԹՅԱՆ ԱՅՍ ՕՐԸ ՄԻՋԱԶԳԱՅԻՆ ԱՄԵՆԱԸՆԹԵՐՑՎԱԾ ԻՐԱՎՈՒՆՔ


Կարտֆիլի հյութը սպանում է քաղցկեղի բջիջները, օգնում է գաստրի, շաքարախտի դեպքում, և նույնիսկ կարգավորում է արյան բարձր ճնշումը

ՍՊՈՐՏ

Կարտֆիլի հյութը սպանում է քաղցկեղի բջիջները, օգնում է գաստրի, շաքարախտի դեպքում, և նույնիսկ կարգավորում է արյան բարձր ճնշումը

Սովորական կարտոֆիլից քամած հյութը շատ առումներով ավելի արդյունավետ է, քան ժամանակակից դեղամիջոցների մեծ մասը:

Անհավատալի է, բայց ճշմարիտ է: Դա կօգնի Ձեզ նվազեցնել շաքարային դիաբետի հավանականությունը, նորմալացնել արյան ճնշումը և կօգնի կանխել բազմաթիվ այլ լուրջ հիվանդություններ, ներառյալ քաղցկեղը:

Մեր նախնիները գիտեին հում կարտոֆիլի օգտակար հատկությունների մասին գրեթե այն պահից, երբ նրանք սկսեցին այն ուտել, բայց մեր թվացյալ լուսավոր դարաշրջանում մենք ինչ-որ կերպ կարծում ենք, որ կարտոֆիլը պետք է միայն եփվի կամ տապակվի: Բայց դա հաճախ ամենևին էլ չարժի անել, քանի որ իր հում տեսքով է, որ կարտոֆիլը աներևակայելի առողջարար սնունդ է:
Բայց մի մոռացեք, որ որոշ կարտոֆիլներ, ինչ ձևով էլ դրանք պատրաստեք, պետք է կլպվեն: Կանաչ կեղևով անպտուղ կարտոֆիլը, ինչպես նաև կարտոֆիլի պտուղները, որոնք աճում են հողի մակարդակից բարձր, կարող են վտանգավոր լինել մարդու համար:

Վտանգը կայանում է նրանում, որ նման պալարները և մրգերը պարունակում են մեծ քանակությամբ սոլանոտոքսին, որը թունավոր է մարդու մարմնի համար: Այնուամենայնիվ, նույնիսկ այդպիսի պալարները կարելի է ուտել՝ այն կլպելուց հետո:

Ջոն Լեսինգերը կարծում է, որ այս հյութը լավագույն բնական բուժումն է գաստրիտի համար, որն այսօր ամենատարածված քրոնիկ հիվանդություններից մեկն է:

Այսպիսով, Լեսինգերը գաստրիտով տառապողներին խորհուրդ է տալիս պարբերաբար խմել 1 ճաշի գդալ թարմ կարտոֆիլի հյութ `ջրի փոքր քանակությամբ: Դա պետք է արվի նախաճաշից, ճաշից և ընթրիքից 30 րոպե առաջ:

Նա նաև հավատում է, որ դատարկ ստամոքսին 50 միլիլիտր կարտոֆիլի հյութ խմելը կարող է օգնել ստամոքսի բազմաթիվ այլ խնդիրների դեպքում: Դա պետք է արվի ճաշից և ընթրիքից 30 րոպե առաջ:

Ճապոնիայի Ակիտայի բժշկական համալսարանի պրոֆեսոր, դոկտոր Կագամինի հետազոտությունն օգնեց գիտնականներին մեկուսացնել ակտիվ նյութերը կարտոֆիլի հյութում: Եվ, ինչպես պարզվեց, այս նյութերը ճնշող ազդեցություն են ունենում լաբորատոր մկների ուռուցքների աճի վրա:

Նրա հետազոտության արդյունքները քաղցկեղի հիմնախնդիրների վերաբերյալ միջազգային համագումարում ներկայացվել են ամբողջ աշխարհի գիտնականներին: Այո-այո, շատ հայտնի համագումարում, որը տեղի է ունենում ամեն տարի Գերմանիայում:

Բացի այդ, ներկայումս ուսումնասիրվում է կարտոֆիլում պարունակվող նյութերի ազդեցությունը սրտի և երիկամների հիվանդությունների, սրտանոթային համակարգի հիվանդությունների, արյան բարձր ճնշման, շաքարախտի, ռևմատիզմի և այլնի վրա:

Եվ նույնիսկ եթե այդ հիվանդություններից որևէ մեկը չունեք, Դուք դեռ պետք է հաշվի առնեք կարտոֆիլի հյութ կամ հում կարտոֆիլ ուտելը, քանի որ սա իմունային համակարգը ուժեղացնելու հիանալի միջոց է:
Եթե ​​Ձեր ամենօրյա գործունեությունն այնքան սպառիչ է, որ Դուք Ձեզ անընդհատ զգում եք ինչպեք քամած կիտրոն, ապա առավոտյան և երեկոներին խմեք գազարի և խնձորի մի միջին չափի կարտոֆիլի հյութ, և շուտով կհիշեք, թե ինչ է նշանակում վայելել կյանքը, որովհետև այդ ժամանակ Դուք կունենաք բավարար ուժ:

 

Այսպիսով, կարտոֆիլի հյութն ունի հետևյալ առավելությունները.

Այն բարելավում է անձեռնմխելիությունը,
Օգնում է մաքրել օրգանիզմը տոքսիններից,
Բուժում է մաշկը,
Օգնում է Ձեր օրգանիզմը դիմակայել քաղցկեղին,
Օգնում է բուժել գաստրիտը և մարսողական այլ խնդիրները,
Թուլացնում է արյան մեջ շաքարի մակարդակը,
Նպաստում է լյարդի և երիկամների բուժմանը,
Օգնում է խուսափել սրտանոթային համակարգի հիվանդություններից։

Կարտոֆիլի կեղևը օգնում է մարմնին մաքրել տոքսիններից և պարունակում է բազմաթիվ սննդանյութեր:

Այո, այո ճիշտ եք լսել, կարտոֆիլի կեղևը, որը սովորաբար մենք անմիջապես նետում ենք աղբարկղը, պարունակում է հսկայական քանակությամբ սննդանյութեր: Այս նյութերի թվում կարելի է առանձնացնել հետևյալը ՝ վիտամին C, վիտամին B6, կալիում, երկաթ, մանգան, ցինկ, առողջ սպիտակուցներ և ածխաջրեր:

Բայց տեղյակ եղեք, որ կարտոֆիլ պատրաստելու եղանակները սովորաբար ոչնչացնում են վիտամին C- ն: Դա շատ ցավալի է, քանի որ միջին չափի կարտոֆիլում պարունակվող 27 միգրամ վիտամին C- ն կազմում է այս վիտամինի առաջարկվող ամենօրյա ընդունման գրեթե 45% -ը:

Եվ կարտոֆիլը չափազանց արդյունավետ միջոց է նրանց համար, ովքեր ցանկանում են ազատվել մաշկի խնդիրներից: Կարտոֆիլի հյութը Ձեր մաշկը դարձնում է ճկում ու պայծառ՝ ազատելով այն սև գլխիկներից և խցանված ծակոտիներից:

Իր հակասեպտիկ հատկությունների շնորհիվ կարտոֆիլը կօգնի ազատվել պաթոգեն բակտերիաներից, որոնք ազդում են մեր մաշկի վրա, և վիտամին C- ի և օսլայի մեծ պարունակությունը սնուցում է այն և օգնում է հետաձգել կնճիռների առաջացումը:

Այն ամենը, ինչ անհրաժեշտ է, կարտոֆիլը քերելն ու այն օգտագործել որպես դեմքի դիմակ: Սա մաքրում է Ձեր մաշկը՝ դարձնելով այն ավելի ամուր: Կարտոֆիլը կարող է նաև օգնել Ձեզ պայքարել ցելյուլիտի դեմ: Դա անելու համար կարտոֆիլը կիսով չափ կտրեք և քսեք այն հատվածներին, որտեղ սկսում է ձևավորվել ցելյուլիտը։

Ինչպես պատրաստել կարտոֆիլի հյութ․

Դա շատ պարզ է: Լվացեք կարտոֆիլը նախ և կլպեք կանաչած հատվածները, ինչպես նաև «աչքերը» կեղևից: Այնուհետև քերեք կարտոֆիլը: Դրանից հետո փաթեթավորեք այն մաքուր, բարակ կտորի մեջ և ճզմեք հյութը դրանցից կամ էլ Դուք պարզապես կարող եք օգտագործել հյութազտիչ գործիք։

Բայց հիշեք. Միշտ պետք է խմեք միայն թարմ քամած կարտոֆիլի հյութը, ապագայի համար եփածը շուտով կկորցնի իր օգտակար հատկությունների մեծ մասը: Իհարկե, ոչ ոք չի ասում Ձեզ, որ Դուք պարտավոր եք խմել այն իր մաքուր տեսքով. Շատ լավ կարող եք համադրել այն մրգերի և բանջարեղենի հետ՝ համտեսելու համար:

Այսպիսով, մի վախեցեք փորձարկել `ավելացնեք խնձոր, կիտրոնի հյութ կամ գուցե նույնիսկ դրա հետ մեկ գդալ մեղր:

<<Առողջ ապրելակերպի ճանապարհը՝ քաղցկեղը դա դատավճիռ չէ>> գրքի հեղինակը, որը հայտնի բուդդայական մի վանական է ապոնիայից: Նա պնդում է, որ օրական ընդամենը երկու բաժակ կարտոֆիլի հյութ խմելը մեծապես նվազեցնում է քաղցկեղի և այլ քրոնիկ հիվանդությունների հավանականությունը:

ԶԳՈՒՇԱՑՈՒՄ․ Այս նյութը նախատեսված է միայն տեղեկատվական նպատակների համար: Կայքից ստացված տեղեկատվությունը չպետք է կիրառվի ինքնուրույն (օրինակ, բուժման նպատակներով)։ Եթե դուք ունեք որևէ առողջական խնդիր, խնդրում ենք դիմել մասնագետ բժիշկների։

Historical Dates ՊԱՏՄՈՒԹՅԱՆ ԱՅՍ ՕՐԸ
Most Popular