ՔԱՂԱՔԱԿԱՆՈՒԹՅՈՒՆ ՀԱՍԱՐԱԿՈՒԹՅՈՒՆ ՄՇԱԿՈՒՅԹ ՍՊՈՐՏ ՄԱՄՈՒԼԻ ՏԵՍՈՒԹՅՈՒՆ ՏՆՏԵՍՈՒԹՅՈՒՆ ՖՈՏՈ ՎԻԴԵՈ ՎԵՐԼՈՒԾՈՒԹՅՈՒՆՆԵՐ ՊԱՏՄՈՒԹՅԱՆ ԱՅՍ ՕՐԸ ՄԻՋԱԶԳԱՅԻՆ ԱՄԵՆԱԸՆԹԵՐՑՎԱԾ ԻՐԱՎՈՒՆՔ


Օրվա բաղադրատոմս. Խտացրած կաթով պաղպաղակ

ՖՈՏՈ

Բաղադրիչներ

 

Պատրաստման եղանակ

  1. Չափաբաժինները՝ 4-6:
    1-ին փուլ.
    Վերցնում ենք խտացրած կաթը, յոգուրտը, թթվասերը և վանիլինը: Կարող ենք դիետիկ խտացրած կաթ վերցնել, քանի որ դրա մեջ շաքարավազի փոխարեն, գլյուկոզա է: Հաշվի առնելով այն, որ պաղպաղակի հիմնական մասը բալիկներին է բաժին ընկնում, ուրեմն յոգուրտն էլ լավ կլինի մանկական վերցնել: Ցանկացած յուղայնության թթվասեր հարմար է:
    2-րդ փուլ.
    Բոլոր բաղադրիչները հերթականությամբ լցնում ենք հարիչի բաժակի մեջ և թեթևակի հարում ենք մինչև բոլոր բաղադրիչները խառնվեն իրար:
    xtacrac-katov-paxpaxak-1
  2. 3-րդ փուլ.
    Խառնուրդը զգուշորեն ձևամաների մեջ ենք լցնում, այնուհետև փայտիկները մտցնում ենք պաղպաղակի մեջ: Եթե ձևաման չկա, ապա պաղպաղակը կարող ենք լցնել պլաստիկե տարայի մեջ: Ձևամանը կամ տարան դնում ենք սառցարանը և սառեցնում ենք:
    xtacrac-katov-paxpaxak-2
  3. 4-րդ փուլ.
    Մի քանի ժամ հետո պաղպաղակը սառցարանից հանում ենք: Պաղպաղակը, ձևամանից հեշտ հանելու համար, կարող ենք մի քանի վայրկյան ձևամանը հոսող տաք ջրի տակ պահել:
    xtacrac-katov-paxpaxak-3
Historical Dates ՊԱՏՄՈՒԹՅԱՆ ԱՅՍ ՕՐԸ
Most Popular